Hvis du har en virksomhed i vækst, og du går og overvejer hvordan du kan investere overskuddet bedst, bør du læse med her. Der findes mange forskellige holdninger derude. Mange vil anbefale mindre virksomheder at forsøge at vækste sig til en position hvor de er store nok til at kunne stabilisere sig i markedet. Det er også i mange tilfælde en god idé, det er dog ikke altid den bedste idé for virksomheden, og sjældent den nemmeste løsning.

Som alternativ, kan man overveje at investere gennem sin virksomhed.

Mulighederne er mange

Du kan investere i mange forskellige finansielle aktiver, både som privat og som virksomhed, fx mutual funds dansk, værdipapirer, aktier og investeringsfonde. Der er også mange gode grunde – og en af disse kommer vi til længere nede i artiklen. Først bliver du klogere på hvordan du kommer i gang med at investere.

Hvilken slags virksomhed har du?

Dine muligheder for at investere igennem din virksomhed afhænger af hvilken form for virksomhed du sidder i. Har du det der betegnes som en personligt ejet mindre virksomhed, kan det blive besværligt, og involvere flere risici. Enkeltmandsvirksomheder skal benytte sig af virksomhedsskatteordningen. Dette skyldes teknikaliteter i forhold til blandt andet skat. Hvis du derimod skal investere gennem et selskab der ikke er enkeltmandsejet, altså hvor du ikke selv skal hæfte, som et anpartsselskab eller et holdingselskab, behøver du ikke tænke på virksomhedsskatteordningen.

Ønsker du at investere i værdipapirer?

Hvis du ønsker at handle med værdipapirer, skal du have et virksomhedsdepot. Det kan du skaffe dig hos banker og der hvor du investerer. Dette kan involvere ekstraudgifter til oprettelse, vedligehold og fornyelse, osv.

Skaf dig en LEI-Kode

Hvis du skal investere igennem en virksomhed, skal du have en LEI-kode. Disse kan købes hos forskellige udbydere, og bruges til autentificering og af sikkerhedsmæssige årsager. Læs mere om LEI koder her. En LEI kode skal fornyes årligt, og koster cirka 400 kr. om året.

Udnyt den lave selskabsskat

Den åbenlyse fordel ved at investere som virksomhed er selskabsskatten. Denne tillader dig kun at betale 22% i skat, fordi du undgår processen i at trække pengene ud af virksomheden. Denne lave skat er til for at fordre investeringer, og kan være virkelig fordelagtig at benytte sig af, da de 27 eller 42% tager noget mere af toppen. Du sparer ligeledes noget tid på administrationen, da pengene allerede er i virksomheden.

Mange kan især drage fordel af dette, fordi de læner sig op af at skulle betale topskat. Skulle det så godt i en virksomhed at man har råd til at betale sig selv lige under topskatten, er det en skam at gå over, grundet kapitalgevinst – altså indtjening af investeringer. Her kan det altså betale sig at investere og geninvestere i sin virksomhed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *