Erhvervslån

Har din virksomhed brug for at låne penge til driften eller investeringer, så kan du tage et erhvervslån. Vi har fundet de bedste låneudbydere i Danmark, som tilbyder lån til virksomheder.

Ofte stillede spørgsmål

Renterne afhænger af en individuel vurdering af din virksomhed.

De forskellige låneudbydere stiller forskellige krav. Generelt kræves der dog, at virksomhedens og dens ejere er i Danmark. Derudover skal du have en erhvervskonto. Nogle udbydere stiller også krav om at din virksomhed har en bestemt alder og omsætning.

Det er oftest muligt at tage et erhvervslån uden sikkerhed, hvis du stiller personlig garanti for lånet.

Du får typisk pengene udbetalt inden for 24 timer efter godkendelse.

Erhvervslån i 2022

Der kommer et tidspunkt for mange virksomheder, hvor de har brug for nogle ekstra penge, som kommer fra et erhvervslån. Dette lån kan bruges til forskellige ting, herunder til den daglige drift, produktudvikling, udvidelse eller noget helt andet.

Nogle gange er der ikke likviditet til at gøre det, og på andre tidspunkter kan det være, at virksomheden simpelthen ikke har råd til det. Her kan et erhvervslån være med til at få tingene til at ske. Du kan derfor se denne form for lån som en investering. Det giver god mening, at det er en investering, fordi alle penge man bruger i en virksomhed skal helst generere endnu flere penge. Her er udgiften selvfølgelig renterne og gebyrerne.

Hvis du lige har startet en virksomhed og brugt penge på en erhvervskonto og lige fået styr på regnskabet med et regnskabsprogram, så er der måske ikke så mange penge tilbage til driften. Her kan et erhvervslån komme på tale. Det vigtigste er selvfølgelig, at du kan retfærdiggøre lånet over for dig selv og måske dine investorer.

Noget af det vigtigste at finde ud af, er selvfølgelig om du overhovedet bør tage et lån. Hvis svaret er ja, så er det næste spørgsmål hvor mange penge og under hvilke betingelser. Alt dette kommer vi til at gennemgå i denne artikel. Som du nok har bemærket så hjælper vi danske virksomheder med at finde de bedste erhvervslån. Du kan se sammenligningen ved at rulle op på denne side.

Et erhvervslån kan også gå under navnene virksomhedslån eller firmalån.

Hvad kan et erhvervslån bruges til?

Vi har tidligere været inde på nogle ting, som du kan bruge et erhvervslån til. I denne sektion vil vi dog gå i detaljer, så du kan danne dig et meget bedre overblik over dine muligheder. Du kan også bruge dette til inspiration, hvis der er nogle ting, du ikke tidligere har tænkt over. Nogle ting er måske mindre relevante for dig, og hvis det er tilfældet, så kan du blot springe dem over.

Driftskapital

Det er ikke nemt at være virksomhedsejer, og nogle gange kan økonomien være lidt stram. Man kan få brug for noget driftskapital, så man kan få virksomhedens drift til at løbe rundt. Denne kapital vil gå til ting som at betale leverandører af varer og/eller tjenesteydelser samt andre omkostninger. Har du solgt nogle ting på kredit, så kan det være, at der går noget tid, før du får pengene. Tager du et lån, så kan du få tingene til at løbe rundt i mellemtiden.

Med andre ord så har du brug for denne type af lån, hvis du mangler likviditet i din virksomhed. En løsning kunne dog være at lade være med at sælge på kredit. Du får dermed dine penge hurtigere, og så har du reelt set ikke brug for et lån til erhverv.

Dette bør du vide inden du optager et lån

Det giver selvfølgelig sig selv, at pengene skal betales tilbage på et senere tidspunkt. Alligevel er der nogle ting, mange overser. I dette afsnit kommer vi til at fokusere på netop de ting. Tager du et erhvervslån, fordi der er midlertidig nedgang i din virksomhed, så er det ikke nødvendigvis en dårlig idé. Ved du godt, at tingene nok ikke kommer til at ændre sig i fremtiden, så er det nok ikke verdens bedste idé at tage et lån – du vil nok ikke være i stand til at tilbagebetale lånet.

Da man kan tage lån uden sikkerhed men med personlig sikkerhedsstillelse, så betyder det egentlig, at det kan gå ud over dig privat, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Af denne grund er det ekstra vigtigt at tænke sig om, inden man tager et erhvervslån. Du vil nødigt have, at du ikke bliver i stand til at tage lån i fremtiden på grund af registrering i RKI eller lignende.

Vi har været inde på følgende spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du låner penge, men vi ridser dem lige op igen:

  • Har jeg overhovedet brug for et lån?
    Det giver selvfølgelig kun god mening at optage et lån, hvis din virksomhed har brug for det. Har du ikke en plan i hovedet, så bør du ikke låne penge. Der kommer alt for mange unødvendige renter og gebyrer på din potentielt gode idé. Sørg for at regne på tingene og komme med dit bedste bud, inden du låner pengene. Du skal nogle gange kunne svare på, hvad lånet skal bruges til. Har du ikke en plan eller et formål, så kan det være lidt svært at svare på det spørgsmål.
  • Hvor meget skal jeg låne?
    Som vi var inde på tidligere, så skal man huske, at lånet skal betales tilbage. Du skal derfor være meget kritisk, når du fastsætter et beløb. Kan du betale pengene tilbage, hvis det går dårligt for din virksomhed? Kan du ikke svare ja til det spørgsmål, så er det måske ikke den bedste idé at optage et lån nu her. Der er selvfølgelig også nogle begrænsninger fra låneudbydernes side i forhold til hvor meget du kan låne, men det er alligevel vigtigt at forholde sig til selv. Det er ikke nødvendigvis nødvendigt med det maksimale lånebeløb.
  • Hvad er omkostningerne og risikoen for mig?
    Det er under alle omstændigheder vigtigt at tjekke, hvor meget låner kommer til at koste i sidste ende. Oftest skal man betale både gebyrer og renter, og dermed kan det være kompliceret at gennemskue, hvad der foregår. Virksomheder har ikke den samme beskyttelse som privatpersoner, når det kommer til lån og køb generelt. Du skal derfor være særlig opmærksom, inden du underskriver kontrakten. Vi var også inde på, at du kan komme til at hæfte personligt for et erhvervslån, hvis det er med personlig garanti. Det er vigtigt, at du overvejer, om du er villig til at tage denne risiko, og om der ikke findes andre måder at skaffe den nødvendige finansiering på.
Alle udbydere
Kilder