Virksomhedslån

Virksomheder kan have brug for ekstra likviditet eller penge til investeringer. Et virksomhedslån er perfekt til dette, og vi har fundet en række danske låneudbydere, der måske vil låne penge til din virksomhed.

Ofte stillede spørgsmål

Renterne afhænger af en individuel vurdering af din virksomhed.

De forskellige låneudbydere stiller forskellige krav. Generelt kræves der dog, at virksomhedens og dens ejere er i Danmark. Derudover skal du have en erhvervskonto. Nogle udbydere stiller også krav om at din virksomhed har en bestemt alder og omsætning.

Det er oftest muligt at tage et erhvervslån uden sikkerhed, hvis du stiller personlig garanti for lånet.

Du får typisk pengene udbetalt inden for 24 timer efter godkendelse.

Virksomhedslån i 2022

Der kommer nogle gange et tidspunkt for mange virksomheder, hvor der er brug for lidt ekstra penge. Disse penge kunne komme fra et virksomhedslån. Dette lån kan så bruges på forskellige ting, herunder driften, udviklingen af produkter, udvidelse eller noget andet.

Nogle gange er det måske fordi der ikke er nok likviditet til at føre tingene ud i livet. Andre gange kan det være for virksomheden simpelthen ikke har råd til det. Her kan et virksomhedslån hjælpe dig med at få ting til at ske. Man kan dermed se denne form for lån som en form for investering. Det kommer til at give god mening, hvorfor lånet er en investering. Alle penge man bruger i ens virksomhed skal jo gerne blive til endnu flere penge. Låner man penge for at bruge penge, så skal det jo vokse til noget større – ellers giver det ikke mening. Her er udgiften så renterne og eventuelle gebyrer.

Hvis du lige har startet en virksomhed op, så kan det være, at du har brugt nogle penge på at oprette en erhvervskonto, og du har måske lige fået styr på nogle vigtige ting i forbindelse med regnskabet. Her har du nok købt et regnskabsprogram, forhåbentlig. Og nu står du måske i en situation, hvor der ikke er så mange penge tilbage i kassen – i hvert fald ikke nok til at føre alle andre planer ud i livet. Her kan et virksomhedslån komme på tale, hvis det er forsvarligt. Det kan godt være, at du ikke skal forsvare det overfor andre end dig selv, men det er vigtigt at huske. Nogle skal dog forsvare det overfor deres investorer.

En central ting du skal finde ud af, er om du overhovedet skal tage et virksomhedslån. Hvis svaret på dette spørgsmål er ja, så er det næste spørgsmål naturligvis hvor mange penge der skal lånes, og under hvilke betingelser de skal lånes under. Vi kommer til at gennemgå alt dette i denne artikel. Som du nok har bemærket ved at kigge på de andre sider på hjemmesiden her, så hjælper vi danske virksomheder med at spare penge ved at finde de billigste ydelser. Denne side handler dog primært om virksomhedslån.

Et virksomhedslån kan også gå under navnene erhvervslån eller firmalån.

Hvad kan et virksomhedslån bruges til?

Tidligere i denne artikel var vi inde på ting, som du kan bruge et virksomhedslån til. I denne del af artiklen går vi dog dybere ned i detaljerne omkring mulighederne, når du skal låne penge til din virksomhed. Du får dermed et bedre overblik over dine muligheder. Alternativt kan du anvende denne sektion som en form for inspiration, hvis du ikke helt ved, hvad mulighederne er. Nogle af tingene er mere relevante end andre, hvorfor du blot kan gå hurtigt over dem, hvis de ikke er meget relevante.

Driftskapital

At være ejer af en virksomhed er bestemt ikke en nem ting, og nogle gange er økonomien ikke alt for god. Man kan hurtigt få brug for noget driftskapital, så man kan få virksomheden til at løbe rundt, som den skal. Denne kapital kunne gå til at betale dine leverandører eller lignende samt andre omkostninger. Har du valgt at sælge noget på kredit, hvor du ikke modtager pengen med det samme, så kan der jo gå et stykke tid, før du modtager pengene. Tager du et virksomhedslån, så kan du få tingene til at løbe rundt i mellemtiden.

Du har med andre ord brug for denne type lån, hvis din virksomhed mangler noget likviditet. En mulig løsning kunne være at man skulle lade være med at sælge på kredit. Dine udstedte fakturaer bliver dermed betalt hurtigere, og så har du ikke brug for sådan et slags lån i fremtiden.

Dette bør du vide inden du optager et lån

Som du nok allerede er klar over, så skal de lånte penge betales tilbage på et tidspunkt. Alligevel overser mange låntagere en række forskellige, vigtige ting. I dette afsnit kommer vi netop til at fokusere på de ting. Tager du et virksomhedslån, så bør det være fordi der er tale om en midlertidig nedgang i din virksomhed. Dermed er det en god idé at tage et lån, men hvis du er klar over, at det kommer til at gå dårligt i en længere periode, så er det nok ikke den bedste idé med sådan et lån. Du kan komme ud for en situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage.

Man kan i dag optage et virksomhedslån uden at skulle stille sikkerhed, dvs. uden sikkerhedsstillelse. Du kommer dog oftest ud for at skulle stille personlig garanti. Dette betyder, at hvis din virksomhed ikke kan betale pengene tilbage, så kommer det til at gå ud over dig personligt. Vi vil nødigt have en situation, hvor du ikke kan tage et lån i fremtiden, fordi du er registreret i RKI eller andre steder.

Nu har vi været igennem en del punkter, som du skal overveje, inden du optager et virksomhedslån, og her er de opsummeret:

 • Har jeg brug for det pågældende lån?
  Det giver kun mening at optage et lån, hvis din virksomhed har brug for det. Hvis du ikke allerede har en plan for, hvad du skal bruge pengene til, så bør du nok ikke låne penge. Der kan komme alt for mange unødvendige renter og eventuelle gebyrer på din potentielt meget gode idé. Du bør sørge for at regne på tingene og komme med dine bedste forudsigelser, inden du optager et lån her og nu. Nogle gange skal du være i stand til at svare på, hvad pengene skal bruges til. Hvis du ikke har en plan, så kan det være problematisk at besvare spørgsmålet.
 • Hvor meget skal jeg egentlig låne?
  Man skal huske, at lånet skal betales tilbage. Det er derfor en meget god idé at forholde sig kritisk til lånebeløbet, når man skal fastsætte det. Kan du betale pengene tilbage, hvis det kommer til at gå dårligt for din forretning i den nærmeste fremtid? Hvis du ikke er i stand til at svare ja til det spørgsmål, så bør du nok ikke låne penge på nuværende tidspunkt. Låneudbyderne har selvfølgelig også nogle begrænsninger i forhold til hvor meget du kan låne, men bare fordi du kan låne et specifikt beløb, så betyder det ikke, at du bør gøre det.
 • Hvad er omkostningerne forbundet med lånet?
  Under alle omstændigheder er det vigtigt og klogt at tjekke, hvor meget det pågældende lån kommer til at koste i sidste ende. Meget ofte skal man betale både renter og gebyrer, når man optager et virksomhedslån. Det bliver dermed ikke så nemt at overskue, som man ønsker det. Virksomheder har ikke den samme form for beskyttelse som privatpersoner, når de skal låne penge eller indgå aftaler generelt. Du bør derfor være meget opmærksom, inden du underskriver en låneaftale.
 • Hvad er risikoen?
  Vi har været inde på, at du kan komme til at hæfte personligt for virksomhedens gæld, hvis du skal stille personlig garanti. Du bør derfor overveje, om du tør tage denne risiko. Det kan gå ud over din personlige økonomi – dette gælder også selv hvis din virksomhed er med begrænset hæftelse.
Alle udbydere
Kilder