Web-Regnskab er ifølge deres egen hjemmeside “Danmarks letteste online regnskabsprogram“, og dette kan betyde mange forskellige ting. Du har måske i forbindelse med din søgen efter det bedste eller billigste regnskabsprogram hørt om både Dinero og Billy, mens Web-Regnskab ikke får så meget opmærksomhed.
Regnskabsprogrammet er ikke et af de mest populære på markedet, men de har alligevel tusindvis af brugere, som er meget tilfredse med dem. Kigger man på deres Trustpilot, så har de i skrivende stund 98 anmeldelser, hvor 83% er “fremragende” (5) og 10% er “god” (4). Dette betyder, at 93% af anmeldelserne er 4 stjerner eller højere. Dette er en flot rating for et mindre kendt regnskabsprogram som Web-Regnskab. Læser man selve anmeldelserne, så er folk meget glade for brugervenligheden og supporten.
Vores artikel her kommer til at handle om programmet Web-Regnskab, og hvorfor man bør vælge netop dette program til ens regnskab. Derudover kommer vi selvfølgelig også ind på ulemper, og hvor det måske bedre kunne betale sig at vælge et helt andet regnskabsprogram til at lave ens regnskab. Det er ikke en hemmelighed, at der er en meget hård konkurrence på markedet for regnskabsprogrammer, hvor både Dinero og Billy har en gratis version af deres programmer.
Kernefunktioner
Web-Regnskab har som alle andre en række forskellige kernefunktioner, som gør et regnskabsprogram til et regnskabsprogram. Da der kun er én version af Web-Regnskab, så kan du være sikker på, at du får alle de nedenstående features. Hos andre skal man aktivt forholde sig til, hvilket abonnement man har, når man sammenligner funktionerne mellem abonnementerne og mellem de forskellige programmer.
Der er tale om følgende kernefunktioner:
- Ubegrænset antal bilag
- Bogføring
- Moms
- Kompatibel med PC, MAC, iPad og iPhone
- Gratis email support
- Gratis oprettelse
På deres hjemmeside nævner de en masse andre “fordele”, men disse er ikke taget med, da det er ting vi forventer af et regnskabsprogram. Ting såsom “Login fra hvilken som helst computer” er ikke en reel fordel i 2022.
Tillægsmoduler
Web-Regnskab har ligsom de andre regnskabsprogrammer en række tillægsmoduler. Disse er relativt billige i forhold til de andre programmer:
- Fakturamodul
- Tilbud- og ordrebekræftelsesmodul
- Rykkermodul
- Lagerstyringsmodul
- Bankintegration
- Kreditormodul
- … og en masse andre moduler og integrationer
Én billig pakke og en masse tillægsmoduler
Vi gennemgik i det forrige afsnit nogle af de funktioner og tillægsmoduler, der er i Web-Regnskab. Der er kun én billig pakke, som koster 49 kroner om måneden. Der får du kernefunktionerne, og så får du lov til at betale mellem 5 og 49 kroner om måneden per integration eller modul. Selv hvis du har dem alle, så bliver det ikke meget dyrere end de andre regnskabsprogrammers standardpriser.
Skal du ikke bruge nogen ekstra ting, og har du et andet værktøj til fakturering, så er Web-Regnskab det billigste regnskabsprogram i Danmark, som ikke har en gratis version. For kun 12 gange 49 kroner om året kan du lave et komplet regnskab med alle de ting, der hører med – hvis du ikke har en kompliceret virksomhed med et kompliceret regnskab.
Der er dog nogle ting, vi har bemærket, som er lidt atypiske. Man forventer i dag, at fakturering følger med i et regnskabsprogram, fordi for hver faktura skal der jo bogføres. Dette følger dog ikke med som standard, men det koster kun 10 kroner ekstra om måneden. På den anden side, så kunne man godt inkludere det i basis-abonnementet, som de beskriver som et “komplet regnskabsprogram”.
Ser vi bort fra de ting, der ikke følger med, så kan vi se, at de har et ubegrænset antal bilag. Sammenligner vi dette med Billy, hvor deres gratis-version har en begrænsning på 300, så kunne Web-Regnskab være en god kandidat, hvis du har lidt over 300 posteringer indenfor et regnskabsår. Web-Regnskab er trods alt 4-5 gange billigere end Billy.
Web-Regnskab har dog noget unikt, som vi ikke har set hos de andre to meget populære regnskabsprogrammer. Du kan for relativt få penge få udarbejdet et færdigt årsregnskab for ApS eller A/S. Er der tale om en enkeltmandsvirksomhed, så er det endnu billigere. De kan også lave en udvidet selvangivelse for meget billige penge. Der ser ud til, at disse ting bliver genereret automatisk. Har du en mere kompliceret virksomhed, hvor du eksempelvis udbetaler udbytte, så kan systemet dog alligevel ikke klare opgaven. Du kan dog kontakte dem på mail, og så laver de den manuelt, ser det ud til.
Ulemperne ved Web-Regnskab
Man vil måske ikke rigtig forvente nogle ulemper ved et program, man betaler for. Ulemperne ved Web-Regnskab er, at der ikke er nært så mange brugere som hos de andre programmer. Dette betyder, at hvis du giver din revisor eller bogholder adgang, så kan det være svært for dem at anvende systemet – selvom det er Danmarks letteste system, angiveligt.
En anden ting er, at Web-Regnskab ser ud til at være et “skrabet” regnskabsprogram og ikke et komplet et, som de skriver på deres hjemmeside. På den anden side, så kan man vel heller ikke forvente alt for meget for kun 49 kroner om måneden. Man får i hvert fald, hvad man betaler for her. Det store spørgsmål er så bare, om de 49 kroner om måneden giver dig meget mere funktionalitet end gratis-versionerne hos Billy og Dinero. Der kan være noget, vi har overset her.
En generel kommentar til Web-Regnskab er, at der er mange “fordele” nævnt, som ikke er reelle fordele og som er noget, man forventer i dag.
Hvad koster Web-Regnskab?
Der findes én version af Web-Regnskab:
- Komplet regnskabsprogram
Denne koster 49 kr. pr. md. (2022), og prisen ser ikke ud til at ændre sig, hvis man er kun hele året. Prisen inkluderer alle kernefunktioner. Ønsker man mere, så kan man tilkøbe en række forskellige moduler.
Hvor god er Web-Regnskabs kundeservice?
Ud fra anmeldelserne på Trustpilot, så er en af Web-Regnskabs store kvaliteter deres kundeservice. De svarer angiveligt meget hurtigt, og de giver meget gode og detaljerede svar. Man kan også tilkøbe telefonisk support for 29 kroner om måneden, hvilket er meget billigt. Det er også en unik ting, som de andre regnskabsprogrammer ikke umiddelbart har.
Vi kan forestille os, at nogen gerne vil have svar via chat i stedet for email. Dette har de på nuværende tidspunkt ikke. Så hvis du ønsker livechat med kundeservice, så er det måske ikke Web-Regnskab du skal vælge. Er telefonisk support dog vigtigt, så er Web-Regnskab i hvert fald en god mulighed. Man kunne også argumentere for, at de har flere ressourcer til at svare på henvendelser, når de ikke har så mange kunder som de andre programmer. Dette er dog spekulation.
Hvilke virksomheder kan bruge Web-Regnskab?
Alle slags virksomheder kan som udgangspunkt anvende Web-Regnskab til at lave deres regnskab. Har du en af disse typer, så kan du nok bruge Web-Regnskab:
- Enkeltmandsvirksomhed
- Anpartsselskab (ApS)
- Aktieselskab (A/S)
- Iværksætterselskab (IVS) (udfaset)
- Forening
Hvorfor bør man vælge Web-Regnskab som regnskabsprogram?
I princippet er der ikke noget, der mangler i Web-Regnskab, hvis man tilkøber de billige tillægsmoduler. Spørgsmålet er så bare, om det kan betale sig i forhold til gratis-versionerne af Billy og Dinero. Man kan derfor sige, at hvis gratis-versionerne ikke er nok, så kan man overveje Web-Regnskab, hvis programmet har de tillægsmoduler, du har brug for.
Lægger du prisen sammen for abonnementet og tillægsmodulerne, og er prisen meget lavere end Dinero Pro eller Billy Premium, så kan det være, at du har fundet det helt rigtige regnskabsprogram. Du kan dog få lov til at prøve Web-Regnskab gratis i 14 dage, hvis du anvender vores link, når du opretter en bruger. På den måde kan du få lov til at tjekke al funktionalitet ud, inden du bestemmer dig.
Ofte stillede spørgsmål
Nej, du kan ikke få Web-Regnskab gratis. Du kan dog prøve det gratis i 14 dage.
Web-Regnskab koster 49 kr. om måneden. Derudover kan du købe en række tillægsmoduler.
Man bør vælge Web-Regnskab, hvis det har nogle helt specifikke funktioner, som du har brug for i din virksomhed.